سرور مجازی یا میزبانی اشتراکی؟
در این نوشتار به بررسی و تشریح مفهوم سرور مجازی، کاربردهای متنوع آن در عرصه های مختلف، و نکات مهم مورد توجه هنگام خرید چنین سرویس هایی خواهیم پرداخت. سرورهای مجازی به عنوان فناوری نوظهور در حوزه زیرساخت های فناوری اطلاعات، امکان استقرار و میزبانی انواع برنامه ها و سرویس های رایانشی را با هزینه و پیچیدگی کمتر فراهم می آورند. با بررسی کاربردهای متنوع این فناوری و تشریح نکات مهم در فرآیند خرید، مخاطبان این نوشتار می توانند آگاهی عمیق تری نسبت به پتانسیل ها و ملاحظات مرتبط با سرورهای مجازی کسب نمایند.
زیرساخت مجازی سازی سرور
زیرساخت مجازی سازی سرور از طریق تقسیم پهنای باند و منابع سخت افزاری یک سرور فیزیکی توسط نرم افزار های مجازی ساز مانند ESXi به وجود می آید. سرورهای مجازی ایجاد شده توسط مجازی ساز ها هر کدام می توانند سیستم عامل مستقل خود را داشته باشند. بنابراین می توان با استفاده از تکنولوژی های مجازی سازی یک سرور فیزیکی را به چندین سرور مجازی ویندوز یا سرور مجازی لینوکس تبدیل نمود.
کاربرد های سرور مجازی
VPS استفاده های مختلفی دارد اما از مهمترین آن ها میتوان به وب سرور، ایمیل سرور، گیم سرور و سرور کلاس مجازی اشاره کرد. بسته به نوع سیستم عاملی که بر روی سرور خود نصب می کنید، می توانید از سرویس ها و کنترل پنل های مختلفی بهره مند شوید. برای مثال شما با نصب یکی از نسخه های لینوکس CentOS می توانید کنترل پنل های سی پنل یا DirectAdmin را نصب نمایید و سایت خود را به صورت اختصاصی میزبانی نمایید.
برای سایت خود از هاست اشتراکی استفاده کنیم یا VPS ؟
در هاست های اشتراکی منابع سخت افزاری و پهنای باند یک سرور مجازی یا سرور اختصاصی بین تعداد زیادی کاربر تقسیم می شوند. بنابراین سایت شما از منابع محدودی بهره مند خواهد شد. خرید هاست اشتراکی برای سایت هایی که بازدید زیادی ندارند یا فعالیت خود را با تازگی آغاز کردند گزینه بسیار مناسبی است به این دلیل که هزینه آن نسبت به خرید VPS بسیار کمتر است و مدیریت آن توسط شرکت ارائه دهنده هاست انجام می شود.
زمانی که بازدید سایت شما بالا باشد بی شک نیاز به استفاده از منابع بیشتری خواهید داشت. خرید سرور مجازی به شما این امکان را می دهد تا بتوانید سایت خود را با منابع اختصاصی و سرعت بالاتری میزبانی نمایید.