آیا هکرها قادر به نفوذ به دوربین لپ تاپ هستند؟ + راهکارهای پیشگیری
بدون شک، هکرها به عنوان یک تهدید واقعی و همیشگی در فضای مجازی حضور دارند و با ترفندهای پیچیده خود می توانند به اطلاعات و سیستم های رایانه ای افراد دسترسی پیدا کنند. این موضوع به خصوص در مورد دوربین های لپ تاپ که به طور مستقیم به فضای خصوصی کاربر متصل هستند، حائز اهمیت است. هکرها با سوءاستفاده از آسیب پذیری های موجود در نرم افزارها و سیستم عامل ها می توانند به دوربین لپ تاپ کاربران دسترسی پیدا کرده و به صورت غیرمجاز تحت نظر قرار دهند. بنابراین لازم است کاربران اقدامات امنیتی لازم را برای محافظت از حریم خصوصی خود در فضای مجازی انجام دهند.
چگونه می توان تشخیص داد که دوربین لپ تاپ هک شده است؟
یکی از مهم ترین مسائلی که همواره می تواند اطلاعات ما را تهدید کند، هکرها هستند. این افراد با استفاده از ترفندهای پیچیده می توانند به سیستم های ما دسترسی پیدا کرده و بدون اجازه ما از لپ تاپ و اطلاعات آن نسخه پشتیبان تهیه کنند. این موضوع طبیعتاً برای ما مطلوب نیست و ما تمایلی نداریم که حتی در صورت عدم وجود اطلاعات خاص در لپ تاپ، شخص یا اشخاصی به آن دسترسی پیدا کنند.
با این وجود این دسته از افراد طبیعتا مدتی را صرف ورود و هک لپ تاپ شما می گذارند و بعد از آنکه به اطلاعات شما دسترسی پیدا کردند، اقدام به سوء استفاده از اطلاعات شما خواهند کرد که شاید برای آنکه اطلاعات شما را با کسی به اشتراک نگذارند، مبلغ زیادی را درخواست کنند و شما هم ناچار به پرداخت آنها هستید و از کجا معلوم که بعد از پرداخت هزینه اطلاعات مهم شما به دست رقبای شما نیافتند!
اما شاید از دید برخی از ما چنین چیزی وجود داشته باشد که برای مثال ما آخرین نسخه ویندوز را نصب کرده ایم و قدرتمندترین هکرها هم نمی توانند به لپ تاپ ما دسترسی پیدا کنند و این در حالی است که چنین چیزی وجود ندارد چرا که هکرها می توانند بسیار راحت و اسان به لپ تاپ شما با تاکتیک هایی که دارند دسترسی پیدا کنند! از این رو در ادامه این گزارش از نمناک به اطلاعات مهمی در این زمینه خواهید رسید که می توانند به شما کمک کنند. همراه ما باشید.
از کجا بفهمیم دوربین لپ تاپ هک شده است؟
از اولین کارهایی که ممکن است هکرها در مرحله اول با لپ تاپ شما انجام دهند، هک دوربین است که از این طریق می توانند شما را در نظر داشته باشند و سپس اقدام به هک اطلاعات شما کنند. اما این مورد در میان موارد دیگر، بسیار تکراری تر است و گاها شاید این سوال به ذهن شما برسد که آیا هک دوربین لپ تاپ ممکن است اصلا؟ بله! هک دوربین لپ تاپ ممکن است!
تمام هکرها می توانند با ترفندهای غیرقانونی خود اقدام به هک سیستم عامل شما کنند و با این حال می توانند به سادگی به تمام فایل ها و اطلاعات شما دسترسی ایجاد نمایند و اما جای نگرانی نیست چرا که برخی علائم در این زمینه وجود دارند که شما با کمک آنها می توانید اقدام به تشخیص هک شدن دوربین لپ تاپ کنید که در قسمت ذیل به آنها خواهیم پرداخت؛
1- چراغ وب کم را چک کنید
طبیعتا زمانیکه وب کم یا دوربین لپ تاپ شما روشن می شود، پس اگر شما بصورت ناخوآگاه متوجه روشن شدن چراغ دوربین شدید، باید فورا دست به کار شوید چرا که نشانه خطر می باشد.
2- برنامه های کامپیوتر را چک کنید
بطور کلی اگر هک شدنی در کار باشد، از طریق اینترنت می باشد و زمانیکه شما به اینرنت متصل باشید، شخص هکر می تواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند. اما در این حال تصور کنید که اگر شما یک بد افزار نصب کرده اید که توسط هکرها ساخته شده است که از آن طریق می توانند شما را در نظر بگیرند و در نهایت در مواقع اتصال به اینترنت، می تواند اطلاعات شما را به مرکز آن برساند!
بنابراین هیچ فرقی نمی کند که برنامه را در کجای سیستم نصب کرده اید! چه در خود ویندوز و چه در برنامه هایی مانند کروم (اکستنشن های کروم) که باید قبل از نصب حتما از صحت و سلامت آن مطمئن شوید و بعد آنها را نصب کنید. همچنین به وب سایتی که از آن در حال دریافت فایل های مربوطه هستید، دقت کنید.
3- از تسک منیجر غافل نشوید
همان گونه که می دانید تسک منیجر، بهترین محل برای این است که متوجه شوید چه برنامه هایی در حال اجرا هستند و به چه میزان حجمی را در حال پردازش می باشند! بنابراین هر چند مدت یکبار و بیشتر در زمانیکه به اینترنت متصل می شوید وارد تسک منیجر ویندوز شوید و سپس اقدام به انجام کارهای مختلف خود کنید.
4- وارد وب کم ویندوز شوید
شاید جالب باشد وقتی که وب کم یا دوربین لپ تاپ شما هک شده باشد، وقتی شما بخواهید وارد آن شوید به شما اخطار میدهد که دوربین شما در حال استفاده می باشد که وقتی با این پیغام روبرو شدید، نشان دهنده این است که شما هک شده اید!
5- فایل های ضبط شده شما کجا ذخیره می شوند؟!
وقتی که یک هکر سیستم شما را هک می کند، طبیعتا شروع به عکسبرداری و فیلمبرداری از شما می کند که فایل های مربوطه در پوشه ای که شما از قبل تعیین کرده اید، ذخیره می شوند و از این رو اگر موردی باشد در این قسمت می توانید به خوبی مشاهده کنید که در صورت عدم وجود احتمال داده می شود هک نشده اید و این مورد نیط ممکن است که بعد از هک، فرد هکر اطلاعات ضبط شده را هک کرده است.
6- از آنتی ویروس های قدرتمند استفاده کنید
از مهم ترین مشکلاتی که اکثر ما با آنها روبرو می شویم به دلیل دانلود برنامه های بدافزار از منابع غیر معتبر و در نهایت نصب آنها در لپ تاپ می باشد که نه تنها باعث هک شدن ما می شوند، بلکه می توانند به اطلاعات کلی سیستم ما نیز آسیب برسانند.
راه های جلوگیری از هک دوربین لپ تاپ
خب تا این قسمت با علائم هک شدن دوربین لپ تاپ آشنا شدید و متوجه این شدید که چه مواردی گویای این هستند که شما هک شده اید. اما بعد از اینکه با این علائم روبرو شدید باید چیکار کنید؟ راه های پیش گیری از هک چه مواردی هستند؟ در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت؛
1- فایروال لپ تاپ را روشن کنید
گاها برای نصب برنامه های غیرمجاز ممکن است فایروال لپ تاپ را ببندیم و سپس اقدام به نصب آن کنیم و سپس فراموش کنیم که باید فایروال را برای خطرات بعدی روشن کنیم. از این رو در ادامه این موضوع ممکن است در طی مدت زمانیکه فایروال خاموش است، شما توسط افراد هکر هک شوید! از این رو همین الان مطمئن شوید که فایروال شما روشن است یا خیر؟! فایروال در ویندوز 10 همان ویندوز دیفندر می باشد و در سیستم عامل مک نیز در تنظیمات با سرچ گزینه Firewall می توانید به بخش موردنظر برسید.
2- از آنتی ویروس های مطمئن و لایسنس دار استفاده کنید
طبیعتا هر یک از ما بیشتر منابع رایگان را برای استفاده اکثر مواقع انتخاب می کنیم و این در حالی است که قیمت نسخه اصلی که تنها مالک آن خود شما خواهید بود، مبلغ ناچیزی می باشد! بنابراین اگر اطلاعات شما برایتان مهم است و حاضر نیستید تا دست افراد سودجو به آنها برسد، توصیه می شود که حتما آخرین نسخه را به همراه لایسنس خریداری کنید.
3- به دام فیشینگ نیافتید
عبارت فیشینگ برای هر یک از ما شناخته شده است که در ان افراد سودجو می توانند در طی چند ثانیه اقدام به خالی کردن حساب بانکی ما کنند. اما گاها هکرها می توانند با شماره های جعلی خودشان را به عنوان پشتیبان درگاه پرداخت معرفی کنند و از شما بخواهند که دسترسی ساده ای به آنها در لپ تاپ ایجاد کنید تا تنظیماتی را در لپ تاپ ایجاد کنند. توجه داشته باشید هیچ وقت هیچ یک از پشتیبان های درگاه های پرداخت حق درخواست چنین درخواست هایی ندارند.
راه دیگر این دسته از سودجویان، این است که به شما می گویند آدرس ایمیل بدهید و برایتان یک لینک ارسال می کنند و می خواهند که شما وارد آن شوید تا مشکل برطرف شود و اما این لینک کاملا جعلی است و وقتی که شما وارد ان می شوید بدافزارها را وارد لپ تاپ و موبایل شما می کند و در نهایت هک خواهید شد و توصیه ای که داریم این است که به هیچ وجه لینک های ناشناس را باز نکنید.
4- از وای فای عمومی استفاده نکنید
وقتی که شما در بیرون از خانه با روشن کردن وای فای، با شبکه ای که رمز ندارد روبرو می شوید، طبیعتا تصمیم می گیرید تا از آن استفاده کنید و این در حالی است که این دسته از وای فای ها کاملا خطرناک هستند و ممکن است همانند یک طعمه عمل کنند چرا که ممکن است در طی آن بدافزاری را وارد گوشی شما کنند و در نهایت از اطلاعات شما بدون اجازه یک نسخه پشتیبان تهیه کنند.
5- وب کم را بپوشانید
برای اینکه امنیت شما بالا برود، توصیه می شود که حتما وب کم و دوربین لپ تاپ را با چسب و امثالهم بپوشانید که یک روش 100% مطمئن در این زمینه می باشد که می توانید از ساده ترین ابزارهای ممکن در این راستا استفاده کنید که در مواقع مورد نیاز توصیه می شود اول ارتباط خود را با اینترنت قطع کنید و سپس از وب کم استفاده نمائید.