علم و صنعت

آمیخته ای از علم و صنعت

بررسی گام به گام استفاده از دستگاه خودپرداز

صبا ۲ ماه پیش

دستگاه های خودپرداز یکی از خدمات مهم و پرکاربرد در سیستم بانکی امروزی محسوب می شوند. این دستگاه ها توانایی انجام برخی معاملات و عملیات بانکی را به صورت خودکار و بدون حضور کارمند بانک فراهم می آورند. در این آموزش، شرکت کنندگان با نحوه استفاده صحیح و کارآمد از دستگاه های خودپرداز آشنا خواهند شد. آنها فرایندها و مراحل مختلف انجام کارهای بانکی از طریق این دستگاه ها را فرا خواهند گرفت تا بتوانند به صورت مستقل و به راحتی از این امکانات بهره مند شوند.

چگونه با دستگاه خودپرداز کار کنیم؟

دستگاه خودپرداز (Automated Teller Machine) یکی از دستگاه های کاربردی و مهم است که تاریخچه آن به سال 1967 باز می گردد. در این سال، اولین دستگاه ATM در لندن ساخته و مورد استفاده قرار گرفت. با افزایش خدمات بانکداری و پیشرفت تکنولوژی، این دستگاه ها به تدریج پیشرفت چشمگیری کردند و اکنون قادر به انجام خدمات بانکی متنوعی از جمله کارت به کارت، دریافت وجه، پرداخت قبوض، خرید شارژ، پرداخت اقساط و غیره هستند.

خوشبختانه تعداد دستگاه های خودپردازی که این روزها وجود دارند، بسیار بیشتر از چیزی می باشد که ما تصور می کنیم چرا که در هر خیابان و یا حتی گاها برخی محله های تعدادی دستگاه ATM وجود دارد و شما با استفاده از این دستگاه ها می توانید از برخی از خدمات بانکی بهرمند شوید. در طی چند سال اخیر تعداد زیادی از دستگاه های خودپرداز به شبکه شتاب متصل نبودند و اما امروزه دستگاه های خودپرداز به شبکه شتاب متصل هستند و به همین دلیل شما با کارت های بانکی که به شبکه شتاب متصل هستند، می توانید از این دستگاه ها استفاده کنید.

دستگاه خودپرداز

با این وجود کار کردن با دستگاه های خودپرداز بسیار کاربردی و همچنین گاها ضروری است چرا که خدمات بانکی که شما باید چندین ساعت در شعب بانکی حضور پیدا کنید را خیلی ساده و آسان انجام می دهند. اما لازم به ذکر است که شما با استفاده از دستگاه های خودپردازی که در مقابل شعب بانکی قرار دارند، می توانید هم رمز کارت بانکی و هم رمز دوم پویا خود را فعال سازی کنید. از این رو اگر تاکنون از این دستگاه ها استفاده نکرده اید، در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک قصد داریم شما را با نحوهکار کردن با دستگاه خودپرداز (how to use atm machine) آشنا سازیم. همراه ما باشید.

1- صفحه کلید دستگاه خودپرداز

آموزش دستگاه خودپرداز

صفحه کلید دستگاه های خودپرداز، یکی از مهم ترین بخش هایی است که شما در حین استفاده از این دستگاه ها باید از آن استفاده کنید. همان گونه که در تصویر بالا مشاهده می کنید، در سمت چپ صفحه کلید، اعداد و در سمت راست صفحه کلید تعداد کلید رنگی جای گرفته اند. در سمت راست 3 کلید رنگی با رنگ های قرمز، زرد و سبز قرار دارند که کلید قرمز برای انصراف عملیات، کلید سبز برای ویرایش و کلید سبز رنگ نیز برای ثبت و تائید عملیات می باشد. از این رو با استفاده از این چند کلید می توانید خیلی ساده اعداد مدنظر و همچنین قطع، ویرایش و ثبت عملیات نمائید.

2- صفحه اصلی دستگاه خودپرداز

معرفی دستگاه خودپرداز

اما اگر بصورت کلی بخواهیم دستگاه خودپرداز را مشاهده کنیم، با چندین بخش روبرو هستیم که در حین کار کردن با دستگاه خودپرداز و انجام عملیات بانکی مختلف، حتما از این بخش ها استفاده خواهید نمود. از این رو از دید کلی، دستگاه خودپرداز به 5 قسمت تقسیم می شود. در ادامه این 5 قسمت را بصورت کامل توضیح داده ایم و شما با استفاده از اینآموزش تصویری کار با دستگاه خودپرداز می توانید عملیات بانکی مدنظر خود را خیلی ساده انجام دهید؛

1- ورود/خروج کارت : اولین کار برای استفاده از دستگاه خودپرداز این است که شما کارت بانکی خود را بصورت صحیح از این بخش وارد دستگاه خودپرداز کنید. همچنین بعد از انجام عملیات بانکی با انتخاب گزینه خروج از صفحه نمایش و یا دکمه قرمز رنگ از صفحه کلید، کارت را مجددا از همین بخش دریافت خواهید نمود. لازم به ذکر است که بعد از وارد کردن کارت بانکی به داخلی دستگاه خودپرداز، شما باید زبان مورد نظر را از دکمه های کنار صفحه نمایش انتخاب کنید.

دستگاه خودپرداز

2- صفحه کلید دستگاه : همان گونه که در قسمت بالا توضیح دادیم، بعد از وارد کردن کارت بانکی به داخل دستگاه خودپرداز، باید رمز کارت را با استفاده از این بخش وارد نمائید و بعد از وارد کردن رمز برای انجام عملیات بانکی باشد، باید کلید سبز رنگ را وارد کنید.

3- صفحه نمایش دستگاه : اینک شما از طریق این بخش و 8 دکمه ای که در سمت چپ و راست آن درج شده اند کارهای بانکی خود را نمائید. برای مثال گزینه هایی که در ابتدا در این صفحه مشاهده خواهید کرد عبارتند از دریافت وجه، انتقال وجه، صورتحساب، خرید شارژ، تغییر رمز، سایر عملیات و خروج. از این رو هر یک از این گزینه ها دقیقا در کنار یکی از 8 دکمه صفحه نمایش قرار گرفته اند و شما با انتخاب هر گزینه می توانید از آن استفاده کنید.

دستگاه خودپرداز

4- دریافت وجه نقد : اگر از میان گزینه های بالا در صفحه نمایش، گزینه دریافت وجه نقد را انتخاب کرده باشید، می توانید وجه نقد مدنظر را انتخاب و سپس از این بخش دریافت کنید.

5- دریافت رسید عملیات : بعد از انجام هر عملیات بانکی شما می توانید در خواست پرینت رسید عملیات را نمائید که از این بخش کاغذ پرینت شده را می توانید دریافت کنید.

بیوگرافی
آمیخته ای از علم و صنعت
آرشیو موضوعی