دانشمندان موفق به تولید برق از خون شدند! + تصاویر
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط جمعی از دانشمندان برجسته دانشگاه فودان، راه حل نوینی برای تولید برق کشف گردیده است. این دستاورد شگفت انگیز، امکان تولید الکتریسیته را با بهره گیری از جریان خون در بدن فراهم ساخته است. این روش نوآورانه می تواند دستاوردی عظیم در راستای توسعه و گسترش منابع تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر به شمار آید و چشم انداز روشنی را برای آینده انرژی بشر ترسیم نماید.
تولید برق با استفاده از جریان خون!
بر اساس نتایج تحقیقاتی که در مجله Angewandte Chemie منتشر شده است، امکان تولید برق با استفاده از گردش خون وجود دارد.
محققان دانشگاه "فودان" در حال حاضر یک نوع جدید از دستگاه تولید برق را بر اساس مجموعه ای از نانولوله های کربنی پیچیده شده در اطراف هسته پلیمری ایجاد کرده اند که برق توسط آنچه تیم به آن "نانو ژنراتورهای سیال فیبر شکل"(FFNG) می خواند تولید می شود. این فناوری نوآورانه می تواند کاربردهای گسترده ای در زمینه های مختلف از جمله پزشکی و انرژی داشته باشد. محققان در حال بررسی و توسعه بیشتر این فناوری هستند تا بتوانند آن را به صورت عملی و کاربردی در دسترس قرار دهند.
making electricity from blood
در سال 2011، محققان سوئیسی توربین های کوچکی را توسعه دادند که به لحاظ نظری می توانستند در داخل یک شریان انسانی قرار بگیرند و از طریق جریان خون مقدار کمی از برق را تولید کنند.
با این حال، این توربین ها سبب ایجاد لخته های خون کشنده می شد که همین امر تا حدودی باعث کاهش مصرف آن شد.دانشمندان می گویند:"در این روش جدید برق از حرکت نسبی بین FFNG و محلول حاصل می شود. دو لایه الکتریکی در اطراف فیبر ایجاد شده و سپس محلول جریان یافته، توزیع بار الکتریکی متقارن را تحریف کرده و یک گرادیان الکتریکی در امتداد محور طولی تولید می کند."
دقیقا مشخص نیست که چه میزان نیرویی توسط این دستگاه تولید می شود، اما دانشمندان ادعا می کنند که میزان نیروی تولید شده توسط این دستگاه در مقایسه با سایر دستگاه های تولید برق بسیار بالا است و تبدیل انرژی کارآمد آن بیش از 20 درصد است.
روشتولید برق از گردش خون
این تکنولوژی هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد اما محققان می گویند که ایمپلنت این دستگاه بر روی قورباغه ها موفقیت آمیز بوده است و می تواند یک روز برای نیرودهی به ایمپلنت های پزشکی در بدن انسان مورد استفاده قرار گیرد.
این پژوهش در مجله Angewandte Chemie منتشر شده است.