بررسی علل و راهکارهای عملی برای گوشی خاموش
گاهی اوقات ممکن است گوشیهای هوشمند به دلایل مختلفی ناگهانی خاموش شوند و دیگر قادر به روشن شدن نباشند. در این گزارش از حوزه علم و فناوری، به بررسی و تحلیل عوامل و دلایل احتمالی این پدیده خواهیم پرداخت. شناسایی و درک این موارد میتواند به تعمیر و بهبود عملکرد این دستگاههای الکترونیکی پیچیده کمک شایانی نماید. با بررسی دقیق مسائل فنی و تکنولوژیکی در این زمینه، امیدواریم بتوانیم راهکارهای مناسبی را ارائه دهیم.
متن گسترده شده:علت روشن نشدن گوشی
گوشی های هوشمند و پیشرفته امروزی، یکی از مهم ترین ابزارهای ضروری در زندگی روزمره ما هستند. با استفاده از این دستگاه های فناوری پیشرفته، ما می توانیم انجام دادن کارهای روزمره خود را تسهیل کنیم. زندگی بدون گوشی های هوشمند حتی برای چند ساعت نیز می تواند برای هر یک از ما بسیار دشوار و چالش برانگیز باشد. با این حال، گوشی های هوشمند به مرور زمان ممکن است دچار برخی مسائل و مشکلاتی شوند که راه حل مناسبی برای رفع آنها به ذهن ما نرسد.
برای مثال یکی از مشکلاتی که ممکن است برای گوشی های هوشمند بصورت ناگهانی رخ بدهد، روشن نشدن گوشی است. این مشکل می تواند در هر شرایطی برای هر یک از گوشی های هوشمند رخ بدهد و شما قادر به حل آن نباشید. از این رو اگر این مشکل برای شما رخ داده است و هیچ راه حلی به ذهن شما نمیرسد، در ادامه این گزارش از نمناک شما را با دلایل و راه حل های کاربردی برای روشن نشدن گوشی خاموش آشنا خواهیم ساخت. همراه ما باشید.
دلایل روشن نشدن گوشی
روشن نشدن گوشی می تواند بنابر دلایل مختلفی رخ بدهد که از رایج ترین آنها می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛
راه حل روشن نشدن گوشی
مواردی که باعث می شوند گوشی شما روشن نشوند، موارد خیلی مهم و ضروری هستند که شاید با اینکه خودمان متوجه آنها هستیم، اما باز آنها را رعایت نمی کنیم و به این فکر هستیم که آنها نمی توانند برای ما مشکل ساز شوند. در نهایت برای ما مشکل ساز خواهند بود که یکی از عواقب غیره منتظره، خاموش شدن ناگهانی گوشی می باشد. در ادامه یک سری از راه حل های کاربردی را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد؛
1- آخرین باری که تلفن خود را شارژ کردید کی بود؟!
گاهی اوقات ممکن است مدت زمان زیادی از گوشی دور بوده باشیم و بعد از گرفتن گوشی در دست، با نگه داشتن دکمه پاور، گوشی روشن نشود. اما در گوشی های هر یک از ما برنامه هایی وجود دارند که می توانند باتری گوشی را به بدترین شیوه ممکن تخلیه کنند و به همین دلیل است که توصیه می شود برنامه های غیر ضروری گوشی را پاک کنید.
شرایطی که ممکن است برای هر یک از شما پیش بیاید عبارتند از؛
- عدم شارژ کافی گوشی و در نهایت خاموش شدن گوشی
- مصرف باتری گوشی توسط برنامه های پر مصرف
- استفاده از باتری های غیر اورجینال
اما بسیاری از کاربران گوشی های سامسونگ که گوشی آنها روشن نمی شود، بر این ادعا هستند که حتی با متصل کردن گوشی به شارژ باز هم گوشی شارژ نمی شود. توصیه ای که در این قسمت داریم، این است که حدود 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا گوشی شما شارژ شود و سپس اقدام به روشن کردن گوشی کنید.
2- انتخاب روش دیگر برای شارژ کردن گوشی
اگر شارژر گوشی یا تبلت شما، کمک خاصی نکرد می توانید کابل USB شارژر را جدا کنید و از کیس کامپیوتر خود استفاده کنید. از این رو کیس کامپیوتر یا لپ تاپ خود را روشن کنید و کابل USB را به آن متصل کنید و سپس دستگاه خود را به آن متصل کنید و اجازه دهید تا برای مدت زمانی گوشی شارژ شود. هدف اصلی از این کار این است که متوجه شویم که آیا مشکل از گوشی است یا از شارژر! برای تست شارژر چند گوشی را با استفاده از همان شارژر، شارژ کنید تا متوجه مشکل شوید. اگر مشکل از شارژر بود، شارژر را عوض کنید.
3- بیرون آوردن باتری گوشی
این راه حل مناسب همه نیست و تنها مناسب افرادی است که پشت گوشی آنها باز می شود و اصطلاحا باتری گوشی آنها داخلی نیست و قابل بیرون آمدن می باشد. اگر برای شما چنین چیزی امکان دارد، باتری گوشی را خارج کنید و چند دقیقه اجازه دهید بیرون از گوشی باشد. از طرفی دیگر اگر گوشی یا تبلتی دارید که باتری آن همانند باتری گوشی یا تبلت شما است، آنها را جابجا کنید تا اگر مشکلی در باتری بود متوجه آن شوید. لازم به ذکر است که در هنگام تعویض باتری در دستگاه دوم، مطمئن باشید که دستگاه دوم خاموش می باشد.
4- با دکمه پاور کمی بازی کنید
ما مطمئن هستیم که شما قبلا چند باری دکمه خاموش/روشن را امتحان کرده اید. توصیه ای که داریم این است که چند بار این کار را انجام بدهید و صبر داشته باشید. همچنین توجه داشته باشید که دکمه پاور به درستی کار می کند یا خیر! گاها ممکن است به دلیل نگهداری نادرست، پین داخلی آن بشکند و مشکلی برای آن رخ دهد. اگر متوجه خرابی در دکمه پاور گوشی شدید، اولین کاری که باید بکنید این است که گوشی را به یک تعمیرگاه ببرید تا این مشکل را برطرف کنند.
5- باتری را وارد گوشی کنید
در مرحله 3 اگر باتری را به درستی چک کردید و متوجه ایرادی در باتری نشدید، اینک باتری را وارد گوشی کنید و بعد از آن کمی صبر نمائید و دکمه پاور را فشار ندهید. بعد از گذشته چند دقیقه اقدام به روشن کردن گوشی کنید.اگر گوشی روشن شد نشان دهنده مشکلی است که برای یکبار رخ داده و سپس تمام شده و اما اگر گوشی شما روشن نشد، روش بعدی را امتحان کنید.
6- حالت safe mode را فعال کنید
گاهی اوقات ممکن است مشکل گوشی شما به دلیل برنامه ثالثی باشد که در گوشی نصب کرده اید و به مرور زمان می تواند همانند یک بدافزار به گوشی و تبلت شما اسیب برساند. از این رو می توانید با استفاده از حالت Safe Mode برنامه های ثالثی که در گوشی اجرا نمی شوند را بررسی و حذف کنید. برای فعال کردن حالت Safe Mode باید مراحل ذیل را انجام بدهید؛
- یک انگشت خود را بر روی دکمه پاور و یک انگشت دیگر را بر روی دکمه کاهش صدا قرار دهید و همزمان آن دو را بفشارید.
- بعد از مشاهده کردن لوگو اولیه گوشی برای مثال سامسونگ، می توانید انگشت خود را از روی دکمه پاور بردارید اما نباید انگشت دوم خود را که بر روی کاهش صدا است بردارید. هم اکنون می توانید حالت safe mode را که در انتهای صفحه نوشته شده است را مشاهده کنید.
اگر گوشی از این طریق روشن شد، وارد تنظیمات گوشی شوید و برنامه های غیر ضروری را حذف دیلیت کش کنید. اگر باز هم گوشی شما درست نشد، آخرین کار این است که گوشی را با حالت safe mode به تنظیمات کارخانه برگردانید.
7- Wipe cache partition
این کار به شما این امکان را میدهد تا فایل های حافظه پنهان و کش شده گوشی را که باعث خرابی و خاموش شدن گوشی شده اند را برطرف کنید چرا که اگر تاکنون گوشی شما روشن نشده است، احتمال زیادی به وجود کش برخی برنامه ها است که برای پاک کردن پارتیشن کش گوشی، باید مراحل زیر را سپری کنید؛
- دکمه پاور را به همراه دکمه کاهش صدا و دکمه هوم گوشی را بصورت همزمان بفشارید و نگه دارید.
- هنگام مشاهده نماد اندروید، دکمه پاور را رها کنید و اما همچنان دو دکمه دیگر را نگه دارید تا وارد سیستم بازیابی گوشی شوید.
- منویی برای شما اجرا خواهد شد که با دکمه کاهش صدا و افزایش صدا می توانید در این منو جابجا شوید.
- در منو گزینه Wipe cache partition را با دکمه پاور انتخاب کنید تا این روند آغاز شود.
بعد از اتمام تلفن شما بصورت مجدد راه اندازی خواهد شد که در طی آن فایل های کش گوشی شما حذف خواهند شد. اما اگر گوشی شما این قابلیت را ندارد ناچار به ریست فکتوری گوشی هستید که در همین منو وجود دارد.
8- ریست فکتوری گوشی
اگر با هیچ کدام یک از راه های بالا موفق به روشن کردن گوشی نشدید، ناچار به ریست فکتوری گوشی هستید که در این جا از شر تما فایل های بد افزار و مخرب خلاص می شوید. از این رو لازم به ذکر است که در طی این فرایند تمام اطلاعات گوشی شما پاک می شود و به حالت کارخانه بازخواهد گشت. اما اگر مایل به حذف شدن داده های گوشی خود نیستید، توصیه ای که برای شما داریم این است که گوشی را به یک تکنسین معرفی کنید.
برای ریست فکتوری گوشی خاموش باید طبق مراحل ذیل پیش بروید؛
- در ابتدا 3 دکمه هوم، پاور و کاهش صدا را همزمان با یکدیگر بفشارید و برای مدتی نگه دارید.
- هنگامی که نماد اندروید و برند گوشی را مشاهده کردید، انگشت را فقط از روی دکمه پاور بردارید.
- اینک منویی برای شما به اجرا در آمده است که در آن گزینه "Factory Reset" قرار دارد.
- این گزینه را با استفاده از دکمه پاور و دکمه کاهش صدا انتخاب کنید.
بعد از فرایند چند دقیقه ای گوشی روشن خواهد شد و شروعی مجددا خواهید داشت و این در حالی است که تمام داده های گوشی حذف شده اند.
روشن نشدن گوشی بعد از افتادن در آب
در حالی که اکثر گوشی های مدرن و امروزی ضد اب هستند، می توانند بعد از افتادن در آب برخی مشکلات را نمایان کنند. اما یک سری قواعد و قوانین وجود دارند که شما نباید بعد از افتادن گوشی در آب امتحان کنید. یکی از قواعد این است که نباید بعد از افتادن گوشی در آب، فورا شارژ کنید! باید صبر کنید تا گوشی بصورت کامل خشک شود و سپس اقدام به شارژ کنید.
همچنین اگر گوشی شما دارای باتری قابل جدا شدن از پشت گوشی است، می توانید باتری را از گوشی خارج کنید و اجازه دهید تا گوشی به مدت 24 ساعت در کیسه برنج خشک شود.
اما اگر گوشی شما دارای باتری داخلی و جدا نشدنی است، توصیه ای که برای شما داریم این است که ابتدا گوشی را به سشوار خشک کنید و سپس چند ساعت به گوشی دست نزنید و بعد از گذشت این مدت، گوشی را ابتدا در همان حالت خاموش به شارژر متصل کنید و اجازه دهید تا یک ساعت به شارژر متصل باشد.
توجه : اگر با استفاده از راه های بالا موفق به روشن کردن گوشی نشدید، توصیه می شود حتما به تکنسین گوشی را بسپارید تا مشکل شما را برطرف کنند.